Sport.be

Algemeen

Vanhaezebrouck nieuwe trainer Gent

05.05.2014 | Kobe Karpa

Belga

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract als trainer van AA Gent. Dat bevestigde AA Gent zelf op een persconferentie in de Ghelamco Arena.

Bij AA Gent moet Vanhaezebrouck opnieuw voor stabiliteit zorgen. De club liep twee jaar op rij Play-Off 1 mis. Bovendien ontstond er een heuse trainerscarrousel, met zeven verschillende coaches op twee seizoenen. Onder meer Bob Peeters, Mircea Rednic en Trond Sollied passeerden de revue.

Hein Vanhaezebrouck was in totaal zeven jaar actief bij Kortrijk. Hij wist in zijn tweede seizoen als hoofdtrainer de club te laten promoveren naar de Jupiler Pro League. In 2009-2010 trok hij naar Racing Genk, maar na een gemiste start werd hij al snel ontslagen. De trainer keerde terug naar KVK en speelde er onder meer Play-Off 1 en de bekerfinale. Dit seizoen wist hij zijn club te plaatsen voor de finale van Play-Off 2.

Bij AA Gent circuleerde zijn naam al enkele maanden. Het duo Balette-Thijs, dat overnam van Mircea Rednic, blijft wel behouden na de goede resultaten van afgelopen weken.

Opmerkelijk: met de 25-jarige Rami Gershon (Waasland-Beveren) heeft Vanhaezebrouck al meteen zijn eerste transfer beet. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De centrale verdediger tekent een contract voor vier seizoenen. AA Gent betaalt een clausule van 400.000 euro. Gershon speelde in 2011 voor Kortrijk en is dus een oude bekende voor Vanhaezebrouck.

Mis deze events niet

Meer