Sport.be

Algemeen

Wawrinka eerste finalist bij de mannen

23.01.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Stanislas Wawrinka heeft zich als eerste geplaats voor de mannenfinale. In een spannende viersetter klopte de Zwitser zijn Tsjechische opponent Thomas Berdych.

Wawrinka (WTA-8) haalde het na 3 uur en 31 minuten met 3-6, 7-6, 6-7 en 6-7. In de eerste set had Wawrinka genoeg aan een break bij een 3-4 stand in zijn voordeel om de set naar zich toe te trekken. Maar Berdych (WTA-7) sloeg terug en pakte de tweede set na een indrukwekkende tiebreak: 7-6 (7-1).

Beide heren waren duidelijk aan elkaar gewaagd, maar echt hoogstaand tennis leverde dat niet op. Zowel Wawrinka als Berdych wonnen steevast hun opslag en ook set drie en vier draaide uit op een tiebreak. Daarin toonde Wawrinka zich met 3-7 en 4-7 het meest koelbloedig. Dat details beslist hebben over winst of verlies, bleek duidelijk uit de statistieken. Beiden maakten 49 onnodige fouten en in totaal maakte Wawrinka met 143 punten net één puntje meer dan Berdych.

Voor Wawrinka is het zijn eerste Grand Slamfinale. "Ongelooflijk. Hier heb ik zo hard voor gewertk", aldus de Zwitser. "Ik bedank mijn coach en mijn entourage. We werken alle dagen samen en zij maken van mij een betere speler. Ik heb geprobeerd agressief te spelen en wilde punten zo kort mogelijk houden."

Als Roger Federer morgen tegen Rafael Nadal ook zijn halve finale wint, krijgen we een Zwitsers onderonsje. "Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Roger (Federer) is de beste speler ooit. Ik ga rustig op mijn kamer naar de wedstrijd kijken. Misschien met wat popcorn erbij", lacht de finalist.

Mis deze events niet

Meer