Sport.be

Algemeen

Meeusen ringeloort Sunweb-duo

01.11.2013 | Niels Rouvrois

Belga

Tom Meeusen heeft verrassend de Koppenbergcross, de tweede manche in de bpost bank trofee, gewonnen. In een zinderende laatste ronde klopte Meeusen Kevin Pauwels en Klaas Vantornout in de sprint.

In een atypische Koppenbergcross, waar de verhoudingen traditioneel snel duidelijk worden, bleef het lang gesloten. Ian Field en Rob Peeters (Telenet-Fidea) gooiden een bommetje in de openingsrondes, maar veel afscheiding kwam er niet. In een omvangrijke kopgroep was Philip Walsleben (BKCP-Powerplus) de meest bedrijvige, maar ook hij kon geen definitieve kloof slaan. Favoriet Sven Nys (Crelan-Euphony) leek alles onder controle te hebben en ook Niels Albert (BKCP-Powerplus) panikeerde niet.

Uiteindelijk doken acht renners de laatste ronde in. Daarin bleek dat Nys en Albert geen verstoppertje hadden gespeeld. Beiden moesten afhaken in een razend slot waarin Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) aan het langste eind leek te trekken. Maar een ontketende Tom Meeusen (Telenet-Fidea) dichtte het gat met Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) in zijn wiel. In de daaropvolgende sprint stond er geen maat op de snelle Meeusen, die voor de eerste keer in zijn carrière de Koppenbergcross op zijn palmares schrijft.
 
Walsleben werd knap vierde. Wereldkampioen Nys hoopte vooraf op een tiende overwinning op de Koppenberg, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats. In de stand vergroot Nys wel zijn voorsprong. Albert werd pas achtste en volgt in de stand nu al op 45 seconden. Vantornout springt naar de derde plaats in het klassement, op 1'11" van Nys.

De derde manche van het seizoen in de bpost bank trofee veldrijden staat geprogrammeerd op 16 november in Hasselt.

 

Mis deze events niet

Meer