Sport.be

Algemeen

Specialized heeft snelste vrouwenteam

22.09.2013 | Niels Rouvrois

Belga

Specialized-Lululemon heeft met overwicht de ploegentijdrit bij de vrouwen gewonnen. Het Amerikaanse team was 1'11" sneller dan het Nederlandse Rabobank-Liv Giant. De twee Belgische teams eindigden 9e en 14e.

Van de zestien ploegen aan de start stond er geen maat op Specialized-Lululemon, dat ook vorig jaar de wereldtitel pakte in Valkenburg. Bij het tweede tussenpunt was de Amerikaanse formatie met onder andere Brennauer en Van Dijk al 50 seconden sneller dan dichtste achtervolger Orica-AIS, dat uiteindelijk brons zou pakken. Het Nederlandse Rabobank-Liv Giant snelde dankzij een sterk slot nog naar het zilver.

De winnaar deed uiteindelijk 50'10" over 42,8 kilometer. Goed voor een gemiddelde van 50,2 kilometer per uur. Met Sengers Ladies Cycling Team en Lotto-Belisol Ladies stonden er ook twee Belgische ploegen aan de start. Sengers Ladies Cycling Team klokte af als negende, op 3'6" van de winnaar. Lotto-Belisol Ladies verging het wat minder. Jolien D'Hoore en co eindigden 14e op 4'46" van Specialized.

"Het was zwaarder dan verwacht", vertelde D'Hoore na afloop. "De eerste twintig kilometer was het constant rechtdoor. Daar zijn we allemaal vol gegaan. Het tweede, meer technische gedeelte hebben we jammer genoeg wat tijd verloren. Maar we kunnen niemand iets verwijten. Deze discipline is ook nieuw voor ons."

Namiddag is het de beurt aan de mannen. Het Algerijnse Velo Club Sovac bijt om 14u de spits af. In totaal staan er 35 ploegen aan de start. Uittredend kampioen Omega Pharma-Quick Step start als laatste om 15u59.

Mis deze events niet

Meer