Sport.be

Algemeen

Nys: 'Wist niet wat het zou worden'

29.09.2012 | Filip Cleeren

Belga

Sven Nys kwam met veel vraagtekens aan de start van de SOUDAL GP Neerpelt, maar fietste die snel weg na zijn sprintzege tegen Niels Albert.

De sterke prestatie van Nys was dag en nacht verschil met zijn povere elfde plaats van twee weken geleden in het Zwitserse Baden. "En toch heb ik geen cinema gespeeld", vertelde de Belgische kampioen na afloop. "Het is niet mijn gewoonte om slecht aan een seizoen te beginnen maar in Baden gebeurde het wel. Ik ben daarop voor veertien dagen naar Mallorca getrokken en kende ook daar goede en minder goede dagen. Vandaar dat ik hier bij de start zelf niet wist wat het zou worden," zegt de 36-jarige Nys.

"Tot mijn eigen verbazing ging het bijzonder goed. In het begin reed ik mijn eigen tempo en toch konden de anderen niet volgen. Pas toen ik Albert zag naderen, heb ik gas teruggenomen en ben ik een tijdje in zijn wiel gekropen. Maar toen voelde ik me nog wel sterk genoeg om het af te maken. Niet om van Niels weg te rijden maar wel om hem te kloppen in de spurt als ik snel uit zijn wiel kon komen. Zo is het ook gebeurd."

"Afwachten nu wat het zondag in Kalmthout wordt. Ik wil het zelf graag weten. Ik zal proberen te rijden zoals vandaag. Ik wil overigens een heel seizoen zo rijden. Ik weet wel dat ik dikwijls met mijn hoofd tegen de muur zal rijden, maar dat is dan maar zo. Aan de klassementen denk ik niet meer. Ik wil mezelf geen druk meer opleggen. Ik ga voor zoveel mogelijk overwinningen en voor zoveel mogelijk dagen plezier voor mijn supporters."

 

Mis deze events niet

Meer