Sport.be

Algemeen

Nys klopt Albert in SOUDAL GP Neerpelt

29.09.2012 | Filip Cleeren

Belga

Sven Nys heeft de start van het Belgische veldritseizoen niet gemist. Na een sprint tegen Niels Albert won hij voor de vijfde keer de SOUDAL GP Neerpelt.

Sven Nys maakte op het technische parcours al vroeg het verschil door in het bos als enige een lastige heuvel op te rijden, terwijl Klaas Vantornout en co te voet naar boven moesten. Nys maakte in het Neerpeltse zand een uitstekende indruk en liet er geen twijfel over bestaan dat de Belgische kampioen klaar is voor een nieuw veldritseizoen.

Na een aarzelende start glipte wereldkampioen Niels Albert voorbij Vantornhout en Tom Meeusen op zoek naar de leider. Albert bracht het kloofje snel terug tot een handvol seconden op Nys, die zijn dorpsgenoot dan maar liet terugkomen.

Het duo bleef samen tot in de laatste ronde waarin de strijd om de zege kon beginnen. Albert zette Nys fel onder druk, maar maakte dan een foutje, waardoor hij Nys niet af kon schudden. In de laatste zandstrook kon Albert geen verschil maken, waardoor de beslissing in de sprint zou vallen. Daarin bleek Sven Nys de snelste. Hij remonteerde Albert vlot en wint zo voor de vijfde keer de SOUDAL GP Neerpelt, de opener van het Belgische veldritseizoen die onderdeel is van de SOUDAL Classics.

In de achtergrond barstte de strijd los tussen Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Dieter Vanthourenhout en een herboren Bart Wellens. Vantornout reed alleen naar de derde plaats op 25 seconden met enkele lengten voor Vanthourenhout. Pauwels klopte Wellens voor de vijfde plaats. Bart Aernouts en Tom Meeusen zorgden voor een volledig Belgische top-acht. De jonge Duitser Marcel Meisen en de Tsjech Radomir Simunek maken de top-tien vol.

SOUDAL GP Neerpelt - Elite
1. Sven Nys
2. Niels Albert
3. Klaas Vantornout
4. Dieter Vanthourenhout
5. Kevin Pauwels
6. Bart Wellens
7. Bart Aernouts
8. Tom Meeusen
9. Marcel Meisen (Dui)
10. Radomir Simunek (Tsj)

Mis deze events niet

Meer