Sport.be

Algemeen

Wie wordt zondag Belgisch kampioen?

24.06.2011 | Erik Duchateau

In Hooglede-Gits wordt zondag een opvolger voor Stijn Devolder gezocht. Kan iemand Philippe Gilbert iets in de weg leggen op het BK? Geef je mening in de vote en via Facebook!

Kan Stijn Devolder zichzelf opvolgen? (foto belga)
Zelden was het overwicht van één renner zo groot. Philippe Gilbert won de voorbije weken en maanden overal waar hij startte en niet in de minste koersen. Sinds de Brabantse Pijl van 13 april is hij ongeslagen. Met 13 zeges is Phil de onbetwiste zegekoning van 2011 (bekijk hier de zegestand ).

Een zege van Gilbert in Hooglede-Gits ligt dus voor de hand, maar zo eenvoudig is dat allemaal uiteraard niet. De ruime selectie waarmee Omega Pharma-Lotto mag starten is een voor- en nadeel. Gilbert kan 16 renners in zijn dienst laten rijden, maar als 1 van die 16 in een kansrijke positie komt te zitten, kan het zijn dat Gilbert de benen moet stilhouden.

Ook het weinig selectieve parcours speelt niet in de kaart van Gilbert, die nog nooit de driekleur mocht omgorden. Als het tot een massasprint komt, zijn er veel kapers op de kust. In de eerste plaats Tom Boonen, maar er zijn ook 'minder evidente spurters' die zondag hun kans ruiken, zoals we donderdag al uitvoerig berichtten (lees meer ).

Eén ding is zeker: het belooft een uitermate boeiende en open titelstrijd te worden!


Mis deze events niet

Meer