Sport.be

Algemeen

'Enkel indoormotorcrossterrein mogelijk in Vl.-Brabant'

19.10.2010 | Steven Kins

Gedeputeerde Karin Jiroflee (sp.a) heeft dinsdag in de provincieraad gezegd dat er in Vlaams-Brabant enkel indoor een oplossing uitgewerkt kan worden voor de aanleg van een motorcrossterrein.

Karin Jiroflee: 'Een eerste onderzoek naar mogelijkheden om een motorcrossterrein aan te leggen heeft niets opgeleverd'
Jiroflee stelde dit op een mondelinge vraag van raadslid Roel Anciaux (sp.a) over de recente verklaring van Vlaams minister Philippe Muyters dat hij samen met de provincies mogelijkheden onderzoekt voor de aanleg van tijdelijke motorcrossterreinen.

"In juni van dit jaar hebben we van zijn diensten een lijst gekregen met leegstaande militaire terreinen met de vraag om deze te screenen naar mogelijkheden om een motorcrossterrein aan te leggen. Een eerste onderzoek heeft echter niets opgeleverd. In de helft van de gevallen zijn er al beslissingen genomen in verband met de bestemming van deze terreinen. In andere gevallen is de ruimtelijke situatie ongeschikt", aldus Jiroflee.

Eind 2009 suggereerde Muyters ook al te kijken naar mogelijkheden in industriegebieden en brownfields. "In onze provincie zijn slechts twee grootschalige brownfieldsites met name Vilvoorde-Machelen en de zuidelijke Zennevallei. Voor beide gebieden ligt de bal echter niet meer in het kamp van de provincie, maar wel in dat van de Vlaamse regering", aldus Jiroflee, die echter nog eens benadrukte dat volgens haar Vlaams-Brabant veel te dichtbebouwd is voor de aanleg van een motorcrossterrein en derhalve enkel een indoor-oplossing mogelijk is.
 
Uit contacten met mogelijke initiatiefnemers van indoor-racing bleek dit voorjaar echter dat ook zij geen concrete locatie in Vlaams-Brabant voor ogen hebben.

Mis deze events niet

Meer