Sport.be

Algemeen

Alles over de Amstel Gold Race

17.04.2010 | Gert-Jan Weyters

De kasseien zijn achter de rug, tijd voor de klimklassiekers. Het is aan de Amstel Gold Race om deze periode vol spektakel in te luiden! Mis niets via Sport.be!

Gilbert werd vorig jaar vierde. (foto belga)
Zondag is het weer een hoogdag voor het Nederlandse wielrennen want dan is het weer tijd voor de Amstel Gold Race. Iedere Nederlander droomt van de overwinning op de Cauberg. Vorig jaar waren Karsten Kroon en Robert Gesink er wel zeer dicht bij, maar Sergei Ivanov was net dat tikkeltje sneller.

Dit jaar krijgen de Nederlanders met Philippe Gilbert af te rekenen. Onze landgenoot kijkt al het hele voorjaar uit naar deze periode en is met niets minder tevreden dan de eerste plaats.

Natuurlijk zal de buitenlandse concurrentie niet van de poes zijn. Het is wel afwachten of de winnaar van 2008 Damiano Cunego aan de start zal verschijnen. Hij wordt samen met de Lampre-ploeg genoemd in een dopingschandaal.

Na afloop van de wedstrijd kan u op Sport.be terecht voor reacties, uitslagen, de mooiste foto's en een scherpe analyse!

Amstel Gold Race


Foto
Vote
Parcours
Zo was het vorig jaar
Sergei Ivanov zette heel Nederland een hak. Hij nam in de spurt Karsten Kroon en Robert Gesink te grazen. Philippe Gilbert werd vierde.

Laatste nieuws

Mis deze events niet

Meer