Sport.be

Algemeen

Meeusen: 'Ik ben geschokt'

12.03.2010 | cyclo-cross.info - Simon Lamon

Tom Meeusen schuift na de positieve plas van de broers Szczepaniak op naar stek twee in het voorbije WK in Tabor. Maar die zilveren plak bezorgt hem geen voldoening. "De uitslag had heel anders kunnen zijn", klinkt het.

Tom Meeusen, bij Telenet - Fidea nota bene ploegmaat van Kacper Szczepaniak, was de grote favoriet voor het belofte-WK in Tabor, maar maakte die rol niet waar na een blitzaanval van de Polen. Hij blies z'n motor op achter hun rug en zag Arnaud Jouffroy passeren, die nu tot z'n eigen verbazing in de regenboogtrui mag rijden als ook het B-staal van de Polen positief is.

Meeusen werd toen vierde, en stelde toen al luidop vragen bij het meesterschap van de Polen. "Die gasten reden wel heel snel", klinkt het nu bij Meeusen in de kranten. "Ik probeerde die mannen te volgen en reed mezelf kapot. De uitslag had dus heel anders kunnen zijn."

Tom Meeusen": 'Vierde worden is slecht, zilver pakken ook.'
"Ik had uiteindelijk beter nog voor die derde plaats gereden, dan was ik nu misschien wereldkampioen. Maar ik reed dat WK met slechts één doel: winnen! Dat ik nu zilver krijg? Pfff, vierde worden is slecht, zilver pakken ook. Ik ging voor goud."

Meeusen, op vakantie in het Oostenrijkse Zillertal, ziet ook de negatieve impact: "Ik ben geschokt. Kacper rijdt bij Telenet-Fidea. Voor mijn team is dit dus slechte reclame, net als voor het veldrijden. Neen, ik ben hier niet blij mee."

Mis deze events niet

Meer