Sport.be

Algemeen

Broertjes Szczepaniak betrapt op EPO

11.03.2010 | Gert-Jan Weyters

Pawel Szczepaniak en broer Kacper Szczepaniak zijn na het WK in Tabor betrapt op het gebruik van doping. De broertjes legden bij de beloften beslag op de gouden en zilveren medaille.

Pawel Szczepaniak in Tabor. (foto belga)
Pawel Sczepaniak domineerde samen met zijn Kacper het WK veldrijden bij de beloften. Pawel werd wereldkampioen, Kacper pakte het zilver voor de Fransman Arnaud Jouffroy. Onze landgenoot Tom Meeusen eindigde op een teleurstellende vierde plaats na een schitterend seizoen in het veld.

Nu blijkt dat zowel Pawel als Kacper na het WK betrapt werden op het gebruik van EPO. Indien de broertjes geschrapt worden schuift Jouffroy door naar de eerste plaats, Meeusen wint dan het zilver en de Pool Marek Konwa wordt derde. Als zij na de cross een dopingcontrole ondergaan hebben, althans.

De wereldtitel legde Pawel Szczepaniak geen windeieren. Hij kreeg prompt een contract onder zijn neus voor een verblijf bij Telenet-Fidea, maar leek uiteindelijk zijn team Baboco-Revor toch niet te verlaten. Broer Kacper reed vanaf 1 januari al bij de ploeg van Bart Wellens en Zdenek Stybar.

De twee werden intussen voorlopig geschorst door de UCI en op non-actief gezet door hun teams.

Mis deze events niet

Meer