Sport.be

Algemeen

Baugnies: 'Philippe, spaar je benen'

26.09.2009 | Daan Slingers

De Belgen deden het op het WK wielrennen bij de beloften in Mendrisio niet slecht. Jérôme Baugnies gaf de kopman van de Belgische elite Philippe Gilbert een gouden tip.

Baugnies: 'Philippe, spaar je benen en reken op de hulp van je ploegmaats om je naar voren te loodsen en om de gevaren te vermijden.'
"Ik had goede benen maar geen superbenen. Voor het ingaan van de slotronde werd ik gelost en moest ik nog terugkeren. Maar daarna kon ik me toch vlot opnieuw vooraan zetten en uiteindelijk voor de vijfde plaats spurten. Sicard beschouw ik als iemand van een ander niveau. Laat mij een jaar bij de profs wedstrijden van tweehonderd kilometer rijden en ik behoor hier ook tot de tenoren", aldus Jérôme Baugnies.  

"Ik denk dat ik hier laten zien heb hoe de profs het op dit zware parcours zondag moeten doen. Ik zou zeggen: Philippe, spaar je benen en reken op de hulp van je ploegmaats om je naar voren te loodsen en om de gevaren te vermijden. Het is de enige weg naar een goed resultaat."

Ook een andere landgenoot, Jean-Pierre Dubois, reageerde na de wedstrijd. "We hebben niet met overmacht gekoerst maar met het resultaat dat we met deze ploeg behaald hebben, ben ik best tevreden", aldus een gelukkige Dubois.

"De vijfde plaats van Jérôme Baugnies is zondermeer schitterend en met Sep Vanmarcke die ook bekwaam was om topvijf te rijden was hij de beste Belg. Maar ook de andere jongens van de ploeg hebben knap werk verricht. Toen er op een bepaald moment een twintigtal renners wegreed uit het peloton en we niet mee waren, was ik toch wel even in paniek. Gelukkig hebben toen Jens Keukeleire en Jelle Wallays hun verantwoordelijkheid opgenomen. Zo is het dat ik een ploeg wil zien rijden."

Mis deze events niet

Meer