Sport.be

Algemeen

Troostprijs voor Meeusen

22.02.2009 | cyclo-cross.info - Simon Lamon

Tom Meeusen gaf zijn pechseizoen toch nog wat kleur mee met een zege in Oostmalle. Jim Aernouts werd tweede voor Kenneth Van Compernolle, en wipt in de GvA Trofee over de West-Vlaming.

Op de zandomloop bleef een negental renners de hele wedstrijd bijeen, met Walsleben, Aernouts, Van Compernolle, Meeusen, Baestaens, Bertholet, Denuwelaere, Cant en Huenders. In de finale wisten Jim Aernouts en Kenneth Van Compernolle een kloofje te slaan. De twee leken het voor de winst te gaan uitmaken in een spurt.

Tom Meeusen: 'Wilde absoluut die zege'
Maar dat was buiten Tom Meeusen gerekend, die in de laatste rechte lijn op en over de twee ging. Een pleister op de wonde na het pechseizoen van de Essenaar. "Ik wilde na het WK absoluut die zege, nu heb ik ze beet", lachtte Meeusen. "Na het WK liep alles goed. Dit redt mijn seizoen niet, maar is toch goed voor het kopje met het oog op de zomer. Ze zijn nog niet van mij af!"

Jim Aernouts sprintte naar de tweede stek. In de GvA Trofee schuift hij zo ook op naar plaats twee, ten koste van Kenneth Van Compernolle. "Ik was echt goed", blonk Aernouts. "Ik moest alleen maar Kenneth in het oog houden vandaag, maar ook hij was ijzersterk. In de beginfase probeerde ik weg te geraken met ploegmaat Walsleben, maar we werden teruggehaald. Erg content dat ik het toch haalde voor die tweede plaats."

Kenneth Van Compernolle wordt derde in de eindafrekening. "Dju toch", vloekte de seizoensrevelatie. "Ik en Jim waren vandaag de sterksten in koers. Ik verloor die tweede plaats in het eindklassement niet vandaag maar in Baal, waar ik zware kettingproblemen had. Vandaag kreeg ik in de slotfase krampen."

In Eeklo gunde Laurens Sweeck nog de zege aan broer Diether (foto Photopress.be)
Bij de juniores pakte Wietse Bosmans na Eeklo naast een dubbele winst. Hij botste op een sterke Tijmen Eising. Lars van der Haar was derde.

"Ik moest vandaag niet echt onderdoen voor Eising, maar wachtte iets te lang. Misschien is het seizoen voor mij wel iets te vroeg gedaan, al was dit een knappe cross om af te sluiten", klonk het bij de Belgische kampioen.

Nieuweling Laurens Sweeck pakte zijn 21e zege op 25 crossen. Gisteren gunde hij in Eeklo nog de zege aan broer Diether, vandaag draaide hij de rollen weer om. Timo Verschueren was derde.

Mis deze events niet

Meer