Sport.be

Algemeen

Reacties Belgische beloftes

31.01.2009 | cyclo-cross.info - Simon Lamon - Julien Gielen

De Belgische belofteploeg wist - op Waaltje Quentin Bertholet na - niet te overtuigen in Hoogerheide. Het vijftal verslikte zich in de hoge snelheden.

Bertholet vecht na de streep met zijn ontgoocheling (foto Photopress.be)
Bertholet: "Helemaal op"

Quentin Bertholet werd met z'n knappe zesde plaats eerste Belg. Toch kon het Waaltje na de streep geen weg met de ontgoocheling. "Dit was mijn ultieme kans, en ik heb ze weggegooid. De hele cross voelde ik me echt sterk, vandaar mijn aanval in de finale. Maar in de laatste ronde was het helemaal op."

"De wedstrijd verliep goed, ook al was dit niet mijn parcours. Maar wie gemotiveerd is, stijgt boven zichzelf uit. De eerste wedstrijdhelft hield ik me kalm, daarna schoof ik op. Ik wilde tonen dat ik profwaardig ben", aldus de Fidea-renner, omstreden in de WK-selectie.

"De spurt? Sprinten is mijn grootste probleem. Gaan we met tien naar de streep, dan word ik tiende. Maar ondanks mijn eerste ontgoocheling, was ik achteraf toch best tevreden. Ik mag niet vergeten dat dit een WK is. (Lacht) Straks toch een klein feestje, waarvoor we nu wél toestemming hebben van de bond."

Baestaens: "Kon niet beter"

"Hoe snel vlammen die mannen hier rond?", keek Vincent Baestaens met grote ogen rond na de aankomst. "Het ging gewoon veel te snel voor mij, de anderen waren te sterk. Vooraf had ik het al aangekondigd: op een WK kan iedereen plots vijf kilometer sneller rijden. En dat kan ik niet..."

"Ik probeerde dus enkel aanklampen. En door enkele valpartijen voor mijn neus was zelfs dat moeilijk. Eigenlijk moest je hier constant in de top drie, top vier rondfietsen. Maar dat kon ik niet. Echt ontevreden ben ik met die veertiende plaats dus niet, neen. Er zat niet meer in", besluit de Belgische kampioen.

Van Compernolle: "Niet mijn ding"

Van Compernolle: 'Door val geen top tien'
Kenneth Van Compernolle trok diep in de finale de kop in de achtervolging. "Maar ik val in de laatste ronde", klaagt de West-Vlaming, zestiende. "Mijn fiets lag helemaal beneden, ik enkele meters verder. Daar ging die plaats in de top tien. Eerder in de race kwam op dezelfde plaats al eens een Italiaan net voor mijn neus ten val."

"Ik heb mijn ding gedaan, maar een 16e plaats is een tegenvaller. Dit was niet mijn ding. Het ging echt razendsnel. Kijk maar hoe ver een favoriet als Duval zit. Ik kwam vroeg in de wedstrijd al eens op kop, maar dat ging veel te traag. Als Philipp Walsleben aanzette, daarentegen..."

Meeusen: "Pech blijft duren"

Tom Meeusen (29e) had opnieuw weinig meeval. "Bij de start schoot ik uit m'n pedaal, en verlies ik veel terrein. (Zucht) De pech blijft me dit seizoen achtervolgen. Ik geraak er echt niet onderuit. Ik zal blij zijn als dit seizoen voorbij is, zodat we volgend jaar met een propere lei opnieuw kunnen beginnen."

"Ik draaide zo helemaal achterin de tweede ronde in. Ik speelde alles of niets, gaf me volledig om het gaatje op de ruime achtervolgende groep dicht te fietsen. Maar dat lukte niet. Zelfs in de finale bleef ik me volledig geven, om de bondscoach te danken voor de selectie. Ik ben toch blij dat ik er vandaag bij was."

Aernouts: "Te snel"

Kempenaar Jim Aernouts eindigde ver achterin, als 31e. "Het ging hier enorm snel. Té snel voor mij. Toch was ik in de beginfase aardig weg. Maar in de derde ronde blokkeerde ik helemaal. De zenuwen, misschien? Dit is een tegenvaller. Ik had me meer van dit WK voorgesteld."Mis deze events niet

Meer