Sport.be

Algemeen

Meeusen voor eigen volk

19.10.2008 | cyclo-cross.info - Simon Lamon / Julien Gielen

Tom Meeusen heeft een derde zege beet. De Belgisch kampioen was in Kalmthout, in eigen streek, Philipp Walsleben en Mitchel Huenders te snel af. Bij de juniores was Tijmen Eijsing de verwachte winnaar.

Geen Wereldbeker-manche voor jeugdrenners in Kalmthout. Toch kwamen behoorlijk wat toppers aan de start. Bij de beloftes maakten zes renners de wedstrijd: Belgisch kampioen Tom Meeusen, Joeri Adams, Quentin Bertholet, vaste waarde Philipp Walsleben, en de Nederlanders Mitchell Huenders en Ramon Sinkeldam. Door de droge, snelle omloop bleven de verschillen miniem, ondanks het vele kopwerk van Meeusen en Walsleben.

Een kwartet mocht sprinten voor de zege. Tom Meeusen toonde zich tot zijn verbazing de snelste, voor Walsleben, Huenders en Adams. "Lang geleden dat ik een spurt won in een grote wedstrijd", lachte Meeusen. "Bij de juniores moest ik alleen toekomen, of ik mocht de zege vergeten. Ook vandaag ging ik te laat aan, maar blijkbaar heb ik na een perfecte zomer toch wat kracht bijgewonnen."

"Ik voelde mij vandaag de betere in de technische stroken. Maar in de snelle stukken van de omloop kwam de rest steeds terug. Moeilijk om hier iemand uit de wielen te knallen. Volgende week wordt dat anders. In Tabor krijgen we een heuvelende omloop voor de wielen. Afwachten hoe ik die verteer. Vorig jaar was ik ook goed in de eerste weken, maar ging het in Pontchâteau heel wat minder."
Eijsing beste junior

Winnaar van de junioresproef in Kalmthout werd de onvermijdelijke Nederlander Tijmen Eising. Hij fietste zo goed als de hele wedstrijd solo voorin. Zijn Revor-ploegmaat Lars van der Haar was tweede, Kalmthoutenaar Wietse Bosmans derde. "Ik miste mijn start, daarna viel er weinig te beginnen tegen het ploegenspel van Revor. Lastige wedstrijden liggen me meer. Volgende week is er Tabor, een week later het EK in Liévin. Afwachten wat het daar wordt, ik ken nog niet alle tegenstand."

Mis deze events niet

Meer