Sport.be

Algemeen

Pantani begraven in Cesenatico

18.02.2004 | Bennie Luyten / Wouter De Vos

Marco Pantani is in zijn thuisstad Cesenatico begraven. Voor de plechtigheid ging de moeder van de overleden wielrenner in de clinch met de pers.

De kist wordt het kerkje ingedragen onder massale (pers)belangstelling. (foto belga)
De kist van Pantani arriveerde dinsdag in het kleine San Giacome-kerkje van Cesenatico. Tonina Pantani, de moeder van de wielrenner, ging in de clinch met de pers. "Ga weg, ga weg," schreeuwde ze tegen de aanwezige journalisten."Jullie hebben niet het recht. Jullie hebben geen respect." Door de emotie bevangen, viel ze bewusteloos. Ze werd door de naaste familie opgevangen en naar huis gevoerd.

Enkel familie en vrienden mochten de plechtigheid in de kerk bijwonen. Buiten stonden nog zo'n 10.000 mensen de plechtigheid te volgen. Via luidsprekers konden zij alles volgen. De burgemeester van Cesenatico riep woensdag uit tot een dag van rouw. Winkels bleven gesloten en hingen posters op met de tekst: "Voor altijd bij onze kampioen".

Dinsdag hadden reeds duizenden mensen een laatste groet gebracht aan de kist met het dode lichaam van de Italiaanse held. Ook het rouwregister werd door duizenden mensen ondertekend.

Ondertussen is ook bekend geraakt dat de vrienden van Pantani zijn dealers geld hadden geboden om Il Pirata met rust te laten. De dealers gaven echter niet af. Ze bleven constant in de buurt van een goede klant als Pantani. De Italiaan betaalde immers altijd direct cash en was niet tevreden met 2 gram, maar kocht onmiddellijk 2 kilogram.

Extra
Pantani's hoogtepunten in beeld
Pantani's carrière op de tijdlijn

Lees ook:
Pantani krijgt berg in Giro
Pantani was ten einde raad
Marco Pantani is overleden
Pantani ruziede over geld

Mis deze events niet

Meer