Sport.be

Algemeen

Opnieuw prijs voor Meeusen en Sweeck, eerste van Eijsing

05.10.2008 | cyclo-cross.info - Simon Lamon / Julien Gielen

Belofte Tom Meeusen en nieuweling Laurens Sweeck fietsten in Zonhoven naar hun tweede zege van het seizoen. Bij de juniores won de Nederlander Tijmen Eijsing bij zijn veldritdebuut.

De tweede zege voor Belgisch beloftekampioen Meeusen (foto Photopress)
Fidea-ploegmaats Tom Meeusen en Quentin Bertholet vertrokken het snelst in de beloftewedstrijd in een nat Zonhoven. Bertholet probeerde het even alleen, Meeusen wisselde hem later af aan de kop van de wedstrijd. De Kempenzoon reed solo naar de winst.

"Ook al had ik wat problemen met het versnellingsapparaat. Maar ik panikeerde niet. Mijn tweede beloftecross, mijn tweede zege. Enkel in de B-cross in Stabroek won ik niet. Ik probeer het hele veldritseizoen goed te zijn."

Een trio van Sunweb - ProJob strandde op de dichtste ereplaatsen. Kenneth Van Compernolle fietste tijdlang alleen in de achtervolging op Meeusen en werd tweede. "Onverwacht. Positief, want de wedstrijd in Ruddervoorde van komende week staat met stip genoteerd". 

Lukas Kloucek
, achteraan gestart, knokte zich na een lange achtervolging naar de derde stek. De vierde plaats was voor Jan Van Dael, Bertholet zakte terug naar positie vijf.TIJMEN EISING BEGINT ERAAN

Bij de juniores stond Tijmen Eijsing (Revor) aan de start van zijn eerste veldrit van het seizoen. Het Nederlandse talent won meteen bij z'n debuut. De eerste wedstrijdhelft duldde hij nog het gezelschap van Wietse Bosmans, maar halfkoers schudde hij de Antwerpenaar van zich af.

"In het begin kwam ik niet meteen in mijn ritme. Logisch, bij mijn eerste veldrit. Na halverwege kwamen de goede benen. Maar toch had ik het lastig. Volgende week rijd ik in Ruddervoorde. De Superprestige heeft me voor al z'n veldritten gecontracteerd."

Bosmans werd, net als in Neerpelt, tweede. Zeb Veestraeten werd derde en kroonde zich daarmee tot Limburgs kampioen. Plaats vier en vijf waren voor Angelo De Clercq en Gerry Druyts.

TWEE OP TWEE VOOR SWEECK

Laurens Sweeck toonde zich opnieuw duidelijk de beste nieuweling. Hij liet de rest van het pak al vroeg in de wedstrijd in de steek, goed voor z'n tweede succes. Jens Vandekinderen en Maxim Panis vochten een robbertje uit voor de tweede plaats. West-Vlaming Vandekinderen haalde het uiteindelijk. Dieter Sweeck werd vierde op ruime achterstand.

Mis deze events niet

Meer