Sport.be

Algemeen

Tom Meeusen wint bij debuut

21.09.2008 | cyclo-cross.info - Simon Lamon-Julien Gielen

Belgisch kampioen Tom Meeusen heeft een prima zomer achter de rug, zoveel is duidelijk. De Fidea-renner won in Neerpelt meteen bij zijn debuut.

Na een snelle start van Jan Van Dael, trok Meeusen ten aanval met Palmans-concurrent Philipp Walsleben. Het duo liep steeds verder uit op dichtste achtervolger Lukas Kloucek (Sunweb - ProJob). De twee konden het onbedreigd uitvechten voor de zege. In de laatste ronde gooide Meeusen z'n vluchtgezel van zich af. "Walsleben maakte enkele foutjes, waar ik handig van gebruik maakte. Niet vanzelfsprekend, deze zege. Dit was m'n eerste wedstrijd van het seizoen. En met Walsleben en Kloucek stonden twee WK-favorieten aan de start."

Walsleben en Kloucek flankeerden Meeusen (foto Photopress.be)
Meteen ook een bewijs van de sterke zomer van Meeusen. "Met wat pijn in het hart nam ik afscheid van het mountainbiken. Ik heb in de voorbereiding heel veel op de weg gekoerst, in tegenstelling tot de voorbije seizoenen. Vroeger fietste ik nooit een rittenwedstrijd, nu reed ik drie rondes uit. En altijd met enkele knappe resultaten. Hopen dat het deze winter loont... Vooral in de snelle wedstrijden, waar ik vorig jaar kansloos was, wil ik een grote stap vooruit zetten. Broodnodig, want in veel van die crossen raakte ik vorig seizoen niet eens in de top-15."

"Dit seizoen verwacht ik vooral veel tegenstand van de buitenlanders: Walsleben, Kloucek, maar ook mijn ploegmaat Robert Gavenda en Julien Taramarcaz. In eigen land verwacht ik ook een sterke Jim Aernouts. Tegenstand genoeg dus, al is het wat jammer dat ik dit jaar amper profwedstrijden kan gaan afwerken, omdat er zoveel veldritten voor beloftes op de kalender staan. Ik rij zowel Superprestige als Gazet van Antwerpen Trofee."

Walsleben werd niet meer bedreigd voor de tweede stek, Kloucek was derde. Jim Aernouts en Quentin Bertholet vervolledigden de topvijf in Neerpelt.


Mis deze events niet

Meer