Sport.be

Algemeen

Lefevere: 'Lesje in nederigheid'

01.03.2008 | Bennie Luyten

Quick.Step was naar goede gewoonte de te kloppen ploeg in de Omloop Het Volk. Wie Tom Boonen, Paolo Bettini, Gert Steegmans en Stijn Devolder op pad stuurt heeft serieuze troeven in handen. Maar uiteindelijk zou Wouter Weylandt met een zestiende plaats de beste man van Quick.step zijn.

"Velen zullen zich nu wel verkneukelen en zeggen dat we compleet zijn afgegaan, maar daar maak ik me niet druk om", stelde manager Patrick Lefevere. "Ik wil het wel een lesje in nederigheid noemen. Vooraf was ik er van overtuigd dat we een goede ploeg in stelling hadden gebracht. Per slot van rekening hebben we al een negental zeges geboekt dit seizoen."

Maar we zijn natuurlijk niet de enigen die met een fiets kunnen rijden. Van Gilbert had ik al veel goeds gehoord, onder meer over zijn indrukwekkende slotkilometer op Mallorca, van Nuyens had ik vernomen dat hij heel goed was, maar zich wat had weggestoken de voorbije weken. Niet toevallig worden zij hier eerste en tweede."

"Of Tom Boonen en Paolo Bettini last hadden van de jetlag? Daar moeten we ons niet achter verschuilen. Cancellara reed ook in Californië en die zat wél vooraan. Nee, we hebben in de eerste plaats te vroeg gekoerst. Al na zestig kilometer probeerden we een waaier te trekken, maar we maakten niet de slachtoffers die we wilden maken."

"In de heuvelzone zat het vervolgens ook niet echt mee. Steegmans kwam ten val, Cretskens ook en die nam meteen Bettini mee, Devolder verschoot te snel enkele pijlen en dan ben je er op korte tijd vier kwijt."
 
"Wilfried Peeters heeft Devolder meermaals proberen in te tomen, maar dat lukte niet echt. Stijn is Stijn hé, en ik denk dat hij zich ook niet echt goed voelde en daarom iets voor de ploeg wilde doen. Ach, we hebben na de Omloop nog al met hangende oortjes gestaan, maar zondag is het weer koers en kan het al een heel ander verhaal zijn."

Mis deze events niet

Meer