Sport.be

Algemeen

Gilbert: 'Zo snel mogelijk naar de finish'

01.03.2008 | Bart Peeters

Philippe Gilbert was outstanding in de Omloop Het Volk. De kopman van Française des Jeux startte als topfavoriet en bevestigde met een onwaarschijnlijke solo. Gilbert was terecht meer dan tevreden.

Gilbert trekt met extra vertrouwen naar Milaan-Sanremo. (foto belga)
"Dit is een erg mooie zege. Het is één van de mooiste momenten uit mijn loopbaan", reageerde Gilbert meteen na zijn straffe solo. "De benen waren ongelooflijk goed. We kregen een rare koers en de groep bleef lang groot. Ik voelde me echter goed en besloot dan maar aan te vallen. Nadien dacht ik enkel nog aan duwen en trekken om zo snel mogelijk aan de finish te komen."

Gilbert stelde deze week Milaan-Sanremo als zijn grote doel van het voorjaar, deze zege verandert daar niets aan. "Milaan-Sanremo blijft het grote doel, maar deze zege is goed voor de moraal. Ik heb nu mijn grote zege al te pakken en alles wat er nog bijkomt is bonus", verklaarde de winnaar van De Omloop.

Nuyens & Hoste: 'Beste heeft gewonnen'
De Omloop Het Volk van dit jaar werd vooraf een kleine Ronde van Vlaanderen genoemd. De winnaar moet dus ook een rol kunnen spelen in Vlaanderens Mooiste. "De Ronde in nog 60 kilometer langer, met meer klimmetjes en meer kasseien. Maar ik zal er met veel ambitie starten", aldus Gilbert.

Gilbert kwam ook nog terug op de bandjes waarmee je nagenoeg niet lek zou kunnen rijden. "Onfeilbaar is het systeem toch niet", weet Gilbert nu. "Ik denk dat ik na een viertal kilometer de eerste was die met een lekke band aan de kant van de weg stond."

Nick Nuyens probeerde de aanval van Gilbert op de Eikenberg te counteren, maar moest passen. "Ik weet niet of ik meekon", bekende Nuyens. "Laat het me zo stellen: ik heb het niet geprobeerd. Ik keek om, zag een zestal renners komen, oordeelde dat het nog ver was naar Gent en liet dus betijen. Achteraf duurde het te lang eer er cohesie was in onze achtervolgende groep."

"Maar als ik zie op wat voor een manier Gilbert het afgerond heeft, kan ik niet anders dan toegeven dat de beste en de sterkste gewonnen heeft", bleef Nuyens eerlijk. 

QUICK STEP WIL ZONDAG REAGEREN IN KUURNE-BRUSSEL-KUURNE

"Ik verschiet hier niet echt van", klonk het ook bij Leif Hoste. 'Als je naar Gilberts uitslagen tot nu toe kijkt, kon je het voorspellen. Al is de manier waarop wel knap. Het bewijst dat de sterkste gewonnen heeft."

"Toen we met zeven in de achtervolging gekomen waren, panikeerde ik nog niet. De koers is nog niet gedaan, dacht ik. Het tegendeel was waar. Dan heeft zoeken naar uitvluchten geen zin", analyseerde Hoste sportief. 

Jurgen Roelandts, de jonge ploegmaat van Hoste, reed een opgemerkt debuut. "In het begin had ik het moeilijk, maar na 100 kilometer kwam ik er toch door. Mijn doel was vanaf dan Hoste af te zetten aan de Molenberg", aldus de neofiet van Silence-Lotto.

Wilfried Peeters: 'We kwamen in het geheel iets te kort.'
Quick Step
zakte door het ijs in de finale. "Wij zijn zeker ontgoocheld. Dat moet ook want onze ambitie reikte veel hoger dan wat we lieten zien", verklaarde sportdirecteur Wilfried Peeters

"Toen Gert Steegmans betrokken raakte in een valpartij en ook Paolo Bettini daardoor opgehouden werd was de organisatie wat zoek binnen ons team. Stijn Devolder had zich op de Kruisberg op kop van het peloton gezet en ging wellicht te fors door, waardoor het hele pak in drie stukken brak. Van dan af was het helemaal over voor ons omdat we te ver achterin en dus ook in verloren positie zaten."

"De andere favorieten zaten wel vooraan en zij hebben natuurlijk niet op ons gewacht. We hoeven nu nog geen besluiten te trekken. Zondag is er al Kuurne-Brussel-Kuurne om het een en ander recht te zetten", besloot de Fitte

Mis deze events niet

Meer