Sport.be

Algemeen

GVA Trofee Slotgala

19.02.2008 | cyclo-cross.info - Peter Deconinck

Maandagavond werden in Antwerpen de laureaten van de voorbije GVA Trofee Veldrijden gehuldigd. Sven Nys schreef deze trofee voor de vijfde maal op z'n naam.


Boom, Wellens, Nys, Stybar en Albert. (foto belga)
Traditioneel worden daags na de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle de laureaten in de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden gehuldigd.

DAPHNY VAN DEN BRAND KONINGIN VAN DE WINTER

Dit jaar kroonde de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden zijn eerste Koningin van de winter. Voor het eerst sinds 21 jaar mochten ook de vrouwen meedingen naar deze prestigieuze trofee. De Nederlandse Daphny Van den Brand kon in Oostmalle het laken naar zich toetrekken. Met haar zege op het Malse vliegveld was de ZZPR-renster pas na de laatste cross zeker van de eindzege. Ze ging in de eindstand haar landgenote Reza Hormes-Ravenstijn vooraf. Onze nationale hoop bij de vrouwen, Sanne Cant, mocht als derde een cheque van duizend euro in ontvangst nemen.

TOM MEEUSEN PRINS VAN DE WINTER

Bij de beloften lag er een vette cheque klaar voor Fidearenner Tom Meeusen. De nationale kampioen verwees zijn ploegmaat Jempy Drucker en de Duitser Philip Walsleben naar de dichtste ereplaatsen. Voor Meeusen is deze eindzege naast zijn titel een mooie bekroning voor een geslaagde wintercampagne. Als Sven Nys door GVA-hoofdredacteur Pascal Kerckhove destijds werd uitgeroepen als Koning van de winter mag Tom Meeusen vanaf heden op zijn visitekaartje 'Prins van de winter' bijvoegen.

SVEN NYS EVENAART RECORD VAN PAUL HERIJGERS

Voor de vijfde maal al mocht de Baalse Kannibaal met de dikste cheque naar huis terugkeren. Een evenaring van het record die Paul Herijgers tot vorig jaar alleen op zijn naam had geschreven. Voor Nys opnieuw een mooie bekroning voor een winter waarin hij als ster weliswaar minder schitterde dan voorheen, maar waarop aan zijn heerschappij opnieuw weinig maat stond. Bart Wellens mag de tweede plaats als een mooie beloning zien voor een regelmatig seizoen waar uitschieters weliswaar ontbreken.
Verder mochten Zdenek Stybar, Lars Boom en Niels Albert de top vijf vervolledigen.

Mis deze events niet

Meer