Sport.be

Algemeen

De Tour in Vlaanderen

26.10.2006 | Bennie Luyten

Vijf jaar na Antwerpen ontvangt Vlaanderen opnieuw de Tour. Gent krijgt een aankomst, Waregem een start.

In de buurt van Roesbrugge komt de Ronde van Frankrijk op maandag 9 juli ons land binnen. In Middelkerke wordt ook een tussensprint georganiseerd. In Gistel is er een eerbetoon aan Johan Museeuw en Sylvère Maes.

Via Tielt en Deinze gaat het naar de aankomst in Gent. Die ligt op de Charles de Kerchovelaan. De heuvelzone, vooral bekend van de Ronde van Vlaanderen, wordt niet aangedaan. Het parcours is dus vlak. Sprint er een Belg voor het geel in Gent? 

Gouverneur André Denys is uiteraard dik tevreden met de doortocht. "Het is opnieuw een lastige Tour, vooral in de Pyreneeën. Maar de Ronde moet zijn mythe bewaren en klassiek zijn."

Het is de derde keer dat Gent als aankomstplaats voor een Tourrit fungeert, de eerste keer sinds 1958. In dat jaar won de Fransman André Darrigade de etapp. Zeven jaar eerder was de Luxemburger Jean (Bim) Diederich de snelste in Gent.GEEN KASSEIEN


In de etappe van Waregem naar Compiégne liet de organisatie de kasseistroken van Parijs-Roubaix liggen. "Dat zou veel te ver van de finish zijn en dus artificieel vanuit het standpunt van de wedstrijd", vertelde wedstrijddirecteur Christian Prudhomme.

De aankomsten van de etappes liggen zoals gewoonlijk tussen 17u15 en 17u30, met uitzondering van de proloog in Londen, die zou moeten afgelopen zijn om 19u15 Belgische tijd.

Lees ook:
Tour 2007 voorgesteld 

Mis deze events niet

Meer