Sport.be

Andere sporten

Organisatiecomité: 'Eventueel uitstel Spelen zal veel geld kosten'

23.03.2020 |

Belga

Het hoofd van de organisatie in Japan zegt dat de Olympische Spelen in ieder geval niet zullen worden afgelast. Uitstel is volgens Yoshiro Mori inmiddels een van de scenario's die de komende vier weken worden bestudeerd. "We zullen alle opties nauwkeurig moeten bekijken omdat er veel geld mee gemoeid is. Onze grootste zorg zijn de extra kosten die uitstel met zich meebrengt", zei Mori tijdens een persbijeenkomst in Tokio.

De organisatie heeft continu contact met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat zondag al liet weten dat van uitstel geen afstel zal komen en binnen een maand zal beslissen of er een andere datum komt. Voorlopig beginnen de Spelen op 24 juli. Mori had zich gestoord aan de kritiek die het IOC en zijn organisatie hebben gekregen: "Het is frustrerend om te horen dat we te weinig om de atleten zouden geven."

Intussen heeft de Japanse voetbalster Nahomi Kawasumi zich teruggetrokken als deelneemster aan de estafette met de olympische vlam die donderdag begint. De international, een prominente sporter in Japan sinds ze in 2011 met haar team de wereldtitel veroverde, zegt dat ze zich zorgen maakt over het risico besmet te raken met het coronavirus of anderen te besmetten. Ze moet voor haar deelname overkomen uit de Verenigde Staten, waar ze voor Sky Blue FC in New Jersey voetbalt. "Ik heb deze beslissing genomen om mijn team en mijn fans geen problemen te bezorgen", liet ze op Twitter weten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer