Sport.be

Andere sporten

EuroMillions Volley League kent dit seizoen geen kampioen

14.03.2020 | Niels Dirkx

Belga

De Belgische Volleyballiga heeft na overleg met de clubs beslist dat de EuroMillions Volley League, die wegens de coronacrisis stilligt tot 3 april, na die datum niet meer hervat wordt. Dat meldt de Liga zaterdag. Het seizoen wordt afgesloten zonder kampioen of ranking.

"In bepaalde clubs mag er niet meer getraind worden tot 19 april, in andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn", klinkt het in een mededeling. "Het kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk. De Liga-clubs hebben gekozen voor zekerheid boven onzekerheid, voor burgerschap boven eigenbelangen. Daarom zal de Liga-competitie na 3 april niet terug opgestart worden. Symbolisch zou er voor dit seizoen geen kampioenstitel uitgereikt en geen ranking opgemaakt worden. Omdat de competitieformule op die manier in elkaar zit dat enkel diegene die de eindmeet bereikt, na verschillende fases, de titel krijgt."

"De Liga zal in goede verstandhouding met de Federatie en afwachtend wat de CEV zal beslissen, afspreken hoe de Europese tickets zullen verdeeld worden. In de sport is dit van groot belang, voor ons als vaandeldragers van het Belgisch Volleybal, is dit vandaag secundair. Het is met pijn in het hart dat die beslissing genomen wordt, en wij denken ook aan onze spelers, die normaal al geen hoge lonen verdienen, en hiermee tijdelijk werkloos worden. Elke club zal hiervoor de nodige aandacht hebben."

Roeselare, Aalst, Achel en Maaseik waren nog in de running voor de titel.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer