Sport.be

Andere sporten

Corona-koorts: Oostende is plots basketbalkampioen

14.03.2020 | Ward Bollen

Belga

Wegens het coronavirus heeft de Euromillions Basketball League beslist de competitie stop te zetten. Competitieleider Oostende wordt uitgeroepen tot kampioen en de huidige rangschikking zal gebruikt worden om de Europese tickets toe te kennen.

Dat besliste de Pro Basketball League zaterdag. In samenspraak met de Belgische basketbalfederatie kwam deze beslissing tot stand "om de gezondheid van de spelers, clubs en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering", aldus een persbericht. Filou Oostende wordt uitgeroepen tot Belgisch landskampioen, en is dit voor de negende keer op rij.

Om de clubs de mogelijkheid te geven zich voor te bereiden op komend seizoen na deze beslissing, werd de toekenning van de licenties uitgesteld tot 15 mei, vervolgt de profliga. "Door de beslissingen van de regering ontstond een situatie van overmacht. Deze unanieme en solidaire beslissing op basis van de huidige situatie was de enige en juiste beslissing, hoe moeilijk ook. De gezondheid van onze spelers, clubmedewerkers en onze fans gaat boven elke sportieve afweging die we konden maken", aldus Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League.

"Wij gaan vanaf nu met onze clubs aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden en kijken er naar uit om onze fans en partners weer vanaf begin september in onze zalen te verwelkomen." Met 13 overwinningen tegen 4 nederlagen op de teller, wordt Oostende uitgeroepen tot Belgisch kampioen. Mons-Hainaut eindigt tweede met één overwinning minder (12-5) en Antwerp is derde (11-6).

"In de gegeven omstandigheden hebben we samen met de clubs onze verantwoordelijkheid genomen. Sporten is en blijft nochtans gezond: er blijven tal van mogelijkheden om dit individueel op een veilige manier te doen in de buitenlucht", geeft Jean-Pierre Delchef, voorzitter van Basketball Belgium, mee.

Eerder op de dag was ook de basketcompetitie bij de vrouwen definitief stilgelegd voor dit seizoen. Castors Braine werd tot kampioen uitgeroepen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer