Sport.be

Andere sporten

Van Herck: 'Dit is een gemiste kans'

07.03.2020 | Marnick Claes

Belga

Kimmer Coppejans speelde in de Davis Cup een felbevochten wedstrijd tegen Marton Fucsovics, maar verloor de spannende wedstrijd echter in drie sets met 6-2, 5-7 en 6-4. Een gemiste kans volgens kapitein Johan Van Herck.

Ruben Bemelmans bracht België op voorsprong tegen Hongarije door te winnen van Attila Balazs. Kimmer Coppejans speelde een sterke wedstrijd tegen Marton Fucsovics, maar beet uiteindelijk toch in het zand. "Die tweede wedstrijd laat een bittere smaak na, maar in de eerste plaats denk ik dat we fier mogen zijn op wat we getoond hebben. Vooraf hadden we voor deze 1-1 getekend. Dat neemt niet weg dat we kansen hebben gehad op meer. Kimmer speelde een heel goede wedstrijd en Ruben Bemelmans was fantastisch. Dat geeft toch wel veel vertrouwen voor zaterdag. En in het dubbelspel kunnen we twee frisse spelers opstellen. We mogen nog altijd hopen op de kwalificatie", zegt kapitein Johan Van Herck. 

In het Belgische kamp was er niet alleen spijt. Ruben Bemelmans was zeer tevreden met zijn overwinning. "Winnen voor je land, is altjd speciaal", reageerde de Limburger. "Na het moeilijke jaar dat ik kende, doet dit extra deugd. Ik heb er begin dit jaar voor gekozen om kleinere toernooien te spelen, om zo weer in het ritme te komen en vertrouwen op te doen. Hier was ik er echt op gebrand om te tonen dat ik wel degelijk nog iets in mijn mars heb en zelfs na het verlies van de eerste set bleef ik erin geloven. Ik heb dezelfde tactiek behouden en hield me voor dat ik die alleen wat beter uit moest voeren. Heel fijn dit", besluit Bemelmans. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer