Sport.be

Andere sporten

Clijsters zit met gemengde gevoelens na nieuw verlies

04.03.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Clijsters heeft dinsdagnacht ook haar tweede wedstrijd na haar comeback verloren. Clijsters moest in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey (hard/250.000 dollar) in twee sets (6-3 en 7-5) het onderspit delven tegen de Britse Johanna Konta (WTA 16), het tweede reekshoofd. Na afloop benadrukte de 36-jarige Limburgse dat ze op veel vlakken nog progressie kan maken.

"Ik voelde dat sommige zaken beter waren", stak Clijsters na afloop van wal. "Andere zaken kunnen nog steeds beter. Daarom is het goed om wedstrijden te spelen. In Dubai startte ik niet goed, omdat ik overweldigd was. Dat was vandaag al veel beter. Ook mijn opslag draaide goed. Dat is positief. Ik ga hard werken om in de volgende wedstrijden beter te worden."

"Ik heb verschillende generaties meegemaakt in mijn carrière en veel verschillende tegenstanders gehad", vervolgde Clijsters. "Ik moet de komende tijd leren mijn opponenten nog beter te leren lezen. Het is een proces. Elke wedstrijd moet ik beter worden. Ik zou graag grote stappen zetten, maar ik moet focussen op kleine stapjes en elke dag een beetje beter worden."

Clijsters maakte twee weken terug na een afwezigheid van zeven jaar haar wederoptreden in het WTA-circuit. De voormalige nummer één van de wereld deed dat in Dubai, waar ze in de eerste ronde met 6-2 en 7-6 (8/6) verloor van de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer