Sport.be

Andere sporten

Plasschaert en De Gendt klaar voor WK Laser Radial

21.02.2020 |

Sailing Energy/ World Sailing

Vandaag is het wereldkampioenschap Laser Radial op gang getrokken in het Australische Melbourne. Het WK is een belangrijke test voor Emma Plasschaert, die in 2018 als eerste Belgische zeilster ooit wereldkampioen werd, aangezien ze voluit gaat voor een olympische medaille in Tokio.

De beste zeilers en zeilsters in de categorie Laser Radial verzamelen de komende week in het Australische Melbourne om er hun WK af te werken. Bij de vrouwen is het uitkijken naar voormalig wereldkampioene Emma Plasschaert. Plasschaert, 26 ondertussen, behaalde in 2018 de eerste Belgische wereldtitel in het zeilen. "Tokio moet het belangrijkste, leukste en meest uitdagende moment in mijn carrière worden", vertelde de zeilster rond de jaarwisseling.

Zondag begint Plasschaert aan de jacht op een tweede wereldtitel. De strijd om het podium belooft pittig te worden, aangezien maar liefst 109 andere zeilsters uit 41 verschillende landen aan de start verschijnen. Ook de Belgische mannen in de Laser Radial mogen hun geluk beproeven vanaf zondag. Daarin is het vooral uitkijken naar regerend wereldkampioen, youngster Simon De Gendt. Ook Jan Heuninck zal in Melbourne de Belgische kleuren verdedigen. Het duo neemt het op tegen 67 zeilers uit slechts elf landen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer