Sport.be

Andere sporten

Clijsters: 'Die comeback in set twee is iets heel positiefs'

17.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Clijsters was niet ontevreden na haar comeback tegen Garbine Muguruza. De Limburgse beseft wel dat er nog werk aan de winkel is.

"Er was een groot verschil tussen de twee sets. In het begin moest ik alles nog wat aanvoelen: mijn positie op de baan, het lezen van mijn tegenstander, maar ook vooral mijn service. Die liep niet goed, ik sloeg te veel dubbele fouten. Toch had ik het gevoel dat ik niet ver van een goed niveau zat", aldus Clijsters na haar wedstrijd.

"Ik kon me dan ook herpakken in de tweede set. Ik bleef knokken, want je weet nooit. Ik had in die tweede set het gevoel dat ik niet meer moest nadenken. Dat is belangrijk, een leuk gevoel. Soms domineerde ik in die tweede set, het is belangrijk om te blijven werken zodat ik dat niveau een hele match kan aanhouden. Die comeback in set twee is iets heel positiefs, dat neem ik dan ook mee. Ik was vroeger ook altijd iemand die in matchen dat tikkeltje meer kon. Daar had ik op gerekend, en dat was er vandaag ook. Er waren uiteindelijk kansen om een derde set af te dwingen, maar het was nèt niet", stelt Clijsters op de persconferentie.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer