Sport.be

Andere sporten

Clijsters verliest bijzonder eervol van Muguruza

17.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Clijsters heeft haar eerste wedstrijd in zeven jaar op profniveau verloren. De Spaanse Garbine Muguruza was met 6-2, 7-6 te sterk voor de Limburgse die toonde dat ze nog steeds uitstekend kan tennissen.

In haar eerste profwedstrijd sinds augustus 2012 moest de 36-jarige Clijsters haar eerste opslagspel op Centre Court inleveren tegen de tien jaar jongere Muguruza. De Spaanse, net als Clijsters voormalig nummer 1 van de wereld, ging bij 4-2 opnieuw door de service van de Limburgse. Clijsters kreeg vervolgens drie breakkansen, maar de sterk serverende Muguruza besloot de eerste set met 6-2.

Ook in de tweede set kende het spel van Clijsters, die uiteraard een gebrek aan matchritme heeft, hoogtes en laagtes. Muguruza, tweevoudig grandslamwinnares en begin deze maand verliezend finaliste op de Australian Open, snoepte Clijsters tot tweemaal toe haar opslagspel af: 3-0. De viervoudige grandslamwinnares hielp de Spaanse wat door in totaal tien dubbele fouten te slaan, maar met haar eerste breakpunt kwam ze wel terug tot 3-2.

Clijsters gaf blijk van haar vechtlust en hamerde zich naar een 4-5 voorsprong. Bij vlagen toonde ze haar beste tennis. In een evenwichtige tiebreak trok Muguruza uiteindelijk met 8/6 aan het langste eind.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer