Sport.be

Andere sporten

Niet Kiki Bertens maar Garbine Muguruza wordt eerste tegenstandster Clijsters

16.02.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 8) heeft forfait gegeven voor het WTA-toernooi in Dubai. Dat betekent dat de eerste tegenstandster voor Kim Clijsters bij haar comeback de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 16) wordt. Dat hebben de organisatoren zondag bekendgemaakt.

De Nederlandse heeft zich geplaatst voor de finale in Sint-Petersburg zondag, en geeft bijgevolg forfait voor Dubai. Dat betekent dat Clijsters het begin volgende week in de eerste ronde opneemt tegen de 26-jarige Muguruza, recent nog finaliste in de Australian Open.

Voor de 36-jarige Clijsters is het toernooi in Dubai haar comeback na meer dan zeven jaar afwezigheid van de tenniscourts. Clijsters nam in het verleden nooit eerder deel in Dubai. De recordhoudster van het toptoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten is nog steeds Justine Henin, met vier overwinningen (2003, 2004, 2006 en 2007).

"Dubai is de perfecte plek om mijn comeback te vieren", liet de 36-jarige Limburgse nog optekenen voor het fameuze Burj al Arab Hotel. "Ik werk nu al zes maanden indoor aan mijn terugkeer. Dan is het leuk om eens in een aangenaam zonnetje te kunnen werken. Ik kijk heel erg uit naar maandag. Ik heb hier in het verleden nooit eerder gespeeld, dus het wordt ook mijn debuut in Dubai. Het toernooi heeft een heel goede reputatie onder de speelsters. Het was bijvoorbeeld het eerste toernooi dat hetzelfde prijzengeld uitkeerde aan zowel mannen als vrouwen."

Clijsters en Kenin kennen elkaar al sinds 2005 toen Clijsters de nog maar zesjarige Amerikaanse rondleidde door de coulissen van het WTA-toernooi in Miami. Kenin beleefde vorige maand haar grote doorbraak door op de Australian Open Muguruza te kloppen in de finale.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer