Sport.be

Andere sporten

Coronavirus slaat ook toe in Formule 1: GP van China in gevaar

12.02.2020 | Quinten Lafort

Belga

De Grand Prix van China is in gevaar door het coronavirus. Dat meldt Formule 1-CEO Chase Carey. Volgens Carey is het zeer onwaarschijnlijk dat de GP kan plaatsvinden door de omstandigheden in het land. Ondertussen kwam wel het nieuws dat er sprake is van uitstel.

"Het is zeer onwaarschijnlijk dat de GP van China zal plaatsvinden door de huidige omstandigheden", klinkt het bij Formule 1-CEO Chase Carey. De Grand Prix van China in Shanghai wordt normaal gezien gereden op 19 april. Het verplaatsen van het evenement leek gezien de overvolle Formule 1-kalender niet aan de orde. De Internationale Automobielfederatie FIA deelde intussen mee te zoeken naar een datum om alsnog een GP in China te organiseren.

"De Chinese GP is al lange tijd een belangrijk deel van de F1-kalender, met heel gepassioneerde fans", stelt de FIA. "De F1-gemeenschap hoopt zo snel mogelijk weer in China te racen en wenst iedereen in het land het beste in deze moeilijke tijden. De FIA zal de situatie met betrekking tot het virus blijven opvolgen."

De Formule E-race in het Chinese Sanya, die gepland stond op 21 maart, werd al eerder afgelast, net zoals het WK atletiek in zaal en een groot aantal voetbalwedstrijden. Het is voorlopig onduidelijk of het coronavirus ook een invloed zal hebben op de organisatie van de allereerste GP in Vietnam, een buurland van China. Die GP staat op 5 april gepland.

In 2011 werd voor het laatste een GP afgelast. Toen waren de politieke spanningen in Bahrein verantwoordelijk. Op 15 maart wordt het Formule 1-seizoen op gang getrokken in het Australische Melbourne. De komende weken staan voornamelijk in het teken van testdagen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer