Sport.be

Andere sporten

Djokovic dol op backhand en voetenwerk Goffin (VIDEO)

11.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Na de eerste editie van de vernieuwde Davis Cup werd Novak Djokovic gevraagd om de ideale tennisspeler samen te stellen. De nummer 1 van de wereld koos daarbij voor de backhand, en deels ook voor het voetenwerk, van David Goffin.

"De tweehandige backhand van Goffin bevalt me heel erg", vertelt Djokovic in een filmpje dat de organisatie van de Davis Cup in november al opnam, maar nu pas postte. "Hij slaat de bal vroeg en vlak terug en kan zo het spel blijven dicteren. Hij mist zelden met zijn backhand en kan er veel variatie inbrengen."

Verder selecteerde Djokovic de forehand en de vechtlust van Rafael Nadal (ATP-2), het talent van Félix Auger-Aliassime (ATP-21) en Denis Shapovalov (ATP-16), de fysiek van Gaël Monfils (ATP-9), de opslag van Nick Kyrgios (ATP-20), de volley van Nicolas Mahut (ATP-6 dubbelspel) en de return van zichzelf en denkt hij bij het beste voetenwerk aan een combinatie van zichzelf, Nadal en Goffin.

Djokovic mocht alleen eigenschappen kiezen van spelers die in de finaleweek van de Davis Cup actief waren. Vandaar dat Roger Federer (ATP-3) niet in het lijstje voorkomt.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer