Sport.be

Andere sporten

Casse: 'Winst was geen doel op zich'

09.02.2020 | Niels Dirkx

Belga

Matthias Casse heeft in Parijs zijn eerste gouden medaille behaald op de IJF World Judo Tour van Grand Slams en Grand Prix. Hij zet daarmee een voet naast Robert Van de Walle, Philip Laats, Koen Sleeckx en Elco Van der Geest, die bij de mannen ook eenmaal het goud pakten in Parijs.

En toch was de wedstrijd in Parijs geen doel voor Matthias Casse. "Er is dit jaar maar een doel en dat zijn de Olympische Spelen", reageerde de Belg. "Het doel voor Parijs was goed judo op de mat te brengen. Het is mijn eerste gouden medaille op een Grand Slam en dan nog in Parijs, het mekka van alle toernooien. Ik kon 2019 mooi afsluiten met goud op de Masters en begin nu 2020 mooi met goud in Parijs."

Coach Mark van der Ham was nadien tevreden met wat Casse in de Franse hoofdstad liet zien. De vicewereldkampioen en nummer twee op de wereldranglijst haalde het in de finale van het officieus wereldkampioenschap van Sharofiddin Boltaboev (IJF 18) uit Oezbekistan.

"Matthias leek misschien aanvallender dan ooit maar dat heeft vooral te maken met hetgeen de tegenstrever aan kansen biedt", zei de coach. "Hij is nu in staat om daar heel efficiƫnt van gebruik te maken."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer