Sport.be

Andere sporten

Serena verliest in Fed Cup, collega's zetten het recht

09.02.2020 | Ward Bollen

Belga

De Amerikaanse tennisdames hebben zich net als België gekwalificeerd voor de finaleweek van de Fed Cup, die van 14 tot 19 april doorgaat in het Hongaarse Boedapest.

In Everett (Washington) hadden de Verenigde Staten wel 5 duels nodig om Letland uiteindelijk met 3-2 te verslaan. Jelena Ostapenko bracht Letland, met een zege tegen Sofia Kenin, winnares van de jongste Australian Open, terug tot 2-1. Daarop verwachtte iedereen dat Serena Williams de klus zou afmaken tegen Anastasija Sevastova, maar dat mislukte.

Serena verloor met 7-6 (7/5), 3-6, 7-6 (7/4), waardoor alles beslist zou worden in het dubbelspel. Daarin kenden Bethanie Mattek-Sands en Alison Riske helemaal geen problemen met Jelena Ostapenko en Anastasija Sevastova, die fysiek vermoeid leken na de eerdere wedstrijden: 6-4 en 6-0. Kenin en Williams hadden de VS vrijdag op een 2-0 voorsprong gezet.

Ostapenko is nummer 40 op de WTA-ranking en voormalig winnares van Roland Garros. Sevastova staat één plaatsje lager op nummer 41. Kenin is zevende van de wereld,  Serena Williams negende en Alison Riske achttiende. Bethanie Mattek-Sands vinden we pas terug op plaats 386, maar is wel een echte dubbelspecialiste.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer