Sport.be

Andere sporten

Mertens in 56 minuten naar derde ronde

23.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Elise Mertens heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Voor Alison Van Uytvanck en Greet Minnen is het verhaal in Melbourne ten einde. Ze verloren in de eerste ronde van het dubbelspel.

Mertens (WTA 17) rekende in amper 56 minuten in twee sets af met de Britse Heather Watson (WTA 75). Het werd 6-3 en 6-0. De 24-jarige Limburgse nam zo revanche voor haar nederlaag tegen Watson vorige week op het tornooi van Hobart. De Britse won toen in de kwartfinale na een marathonwedstrijd met 6-7 (5/7), 6-4 en 7-5.

In de derde ronde treft de Belgische nummer 1 de Amerikaanse wildcard Catherine Bellis (WTA 600). Zij wipte de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 22),met twee keer 6-4. Muchova had in de eerste ronde na een uitputtingsslag van 2,5 uur Kirsten Flipkens (WTA 81) uitgeschakeld.

Mertens verspilde dinsdag in haar openingsmatch in Melbourne ook al weinig energie aan de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 86). De Limburgse won met 6-2 en 6-0. In 2018 schopte Mertens het bij haar debuut op het Australian Open meteen tot de halve finales, haar beste resultaat op een grandslam tot nog toe. Vorig jaar ging ze er in de derde ronde uit.

JAPANS DUO TE STERK VOOR VAN UYTVANCK EN MINNEN

Greet Minnen en Alison Van Uytvanck zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel op de Australian Open. Het Belgische duo verloor na 1 uur en 39 minuten met 7-5 en 7-6 van de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara, samen het tiende reekshoofd.

Voor Minnen en Van Uytvanck betekent de uitschakeling het einde van hun avontuur in Melbourne. Beide speelsters zijn ook al uitgeschakeld in het enkelspel. Van Uytvanck (WTA 47) verloor in de eerste ronde van de Fran├žaise Fiona Ferro (WTA 63). Minnen (WTA 119) bereikte bij haar eerste grandslamtornooi in het enkelspel meteen de tweede ronde. Daarin was de Kazachse Elena Rybakina (WTA 26) te sterk.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer