Sport.be

Andere sporten

Maes gelooft in sterke comeback: 'Kim kan nu al wedijveren met top-100'

15.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Carl Maes stond Kim Clijsters jarenlang bij op het WTA-circuit, maar maakt bij haar nieuwe comeback als coach plaats voor de Nederlander Fred Hemmes Jr. Maes blijft als een mentor op de achtergrond deel uitmaken van het team en zag Clijsters de voorbije weken al flinke progressie boeken.

"Kim staat nu misschien al wat verder als in november, voor haar blessure", stak Maes van wal. "Ik vind dat ze op korte tijd erg veel progressie maakt. Kim heeft internationaal gezien een heel grote reputatie en ik denk dat ze tegenwoordig al met de meeste speelsters uit de top-100 zou kunnen wedijveren. Qua balkwaliteit en op een halve baan, waarop ze momenteel vooral traint, zit ze zelfs al op het niveau van de top-50, denk ik. De grote vraag bij Kim wordt echter hoeveel wedstrijden ze kort na elkaar zal kunnen spelen. Kan haar lichaam dat aan? Maar ik zie in haar spel nu al opnieuw die topspeelster van vroeger. Het klopt dat haar lichaam intussen een pak ouder is geworden, maar ze heeft ook ruim de tijd gehad om de batterijen op te laden. Bepaalde pijntjes en kwaaltjes waar ze vroeger mee bleef sukkelen, zijn nu helemaal weg."

Maes kwam ook nog eens terug op de bekendmaking van de comeback van Clijsters. "We hebben er op de club met Kim vaak over gelachen, maar uiteindelijk zijn we toch geschrokken toen ze de beslissing voor zichzelf had gemaakt. Ze wist natuurlijk ook dat ze vrij snel terug competitief zou kunnen zijn. Dat talent blijft aanwezig. Dat is ook een reden geweest om terug te keren. De reacties op haar comeback zijn overwegend positief geweest, en ik hoop dat de buitenwereld haar de komende maanden ook blijft steunen. Iedereen moet respect hebben voor de keuze die ze maakt. De lat ligt heel hoog door haar succesvol verleden, maar niemand mag verwachten dat ze nog grote tornooien gaat winnen. Dat is heel onrealistisch."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer