Sport.be

Andere sporten

Clijsters krijgt Nederlander Fred Hemmes Jr als coach

15.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Clijsters heeft op haar mediadag in haar trainingscentrum in Bree haar nieuwe staf voorgesteld. De 36-jarige Clijsters zal bij haar comeback gecoacht worden door de Nederlander Fred Hemmes Jr. Hemmes werkte in het verleden onder meer voor de Belgische tennisbond en als coach van Ruben Bemelmans. Sinds deze zomer was hij aan de slag op de Kim Clijsters Academy in Bree.

De 38-jarige Hemmes Jr, die zelf als tennisser ooit nummer 188 van de wereld was, wordt de hoofdcoach en zal Clijsters voltijds begeleiden, naast kinesisten Sam Verslegers en Matthijs Van Speybroeck. Oud-coach Carl Maes zal zijn job als directeur van de Kim Clijsters Academy combineren met een functie als adviseur van het team rond Kim Clijsters. 

"De start komt eindelijk in zicht", stak een zichtbaar opgeluchte Clijsters van wal. "De laatste voorbereidingen zijn begonnen. Ik kijk er enorm naar uit opnieuw in competitie te kunnen uitkomen. Ik vond het heel jammer dat ik de Australische tornooien heb moeten schrappen, maar het kon niet anders. We bereiden ons nu ten volle voor op het tornooi in Monterrey (2-8 maart). Nadien volgen ook nog de tornooien in Indian Wells (11-22 maart) en Charleston (6-12 april) en dan maken we een evaluatie op. Over het verdere seizoen heb ik nog niet nagedacht. Ik ben ook helemaal niet bezig met een deelname aan de Olympische Spelen. Mijn focus ligt bovendien op het enkelspel, dubbel komt voorlopig niet in mijn planning voor."

"Op training is het gevoel steeds beter", vervolgde Clijsters. "Ik speel voornamelijk op een halve baan momenteel, de komende weken evolueren we naar een volledige baan. Maar ik zit op schema. Gezien de omstandigheden en de knieblessure die mij een aantal weken terugzette, gaat het goed. Ik weet dat er door de buitenwereld veel verwacht wordt, maar daar ben ik niet mee bezig. Mensen spreken mij aan op vakantie of als ik een basketbalmatch ga bekijken en wensen mij succes. Daar word ik emotioneel van. Dat geeft een goed gevoel. Maar ik ben op dit moment helemaal niet bezig met resultaten. Ik wil gewoon elke dag beter worden. Ik leg de lat zo hoog als mogelijk. Maar opnieuw een grandslamtoernooi winnen is helemaal niet realistisch. Een paar weken geleden zijn de meisjes van het Belgische Fed Cup-team hier in Bree komen trainen en dat ging goed. Maar ik kan niet inschatten hoe ik tegen hen zou presteren in een echte wedstrijd."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer