Sport.be

Andere sporten

James heeft geen genade voor ex-club Cleveland

14.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Los Angeles Lakers hebben hun negende opeenvolgende overwinning behaald in de NBA. De Californiërs versloegen voor eigen publiek Cleveland met 128-99.

LeBron James was tegen de ploeg waarmee hij in 2016 kampioen werd andermaal dominant. King James scoorde 31 punten, waarvan 23 in de tweede helft, en kroonde zich daarmee tot topschutter. Dwight Howard had met 21 punten en 15 rebounds eveneens een groot aandeel in de 33ste seizoenszege van de Lakers, die comfortabel aan de leiding staan in de Western Conference.

Boston, de nummer twee in de Eastern Conference, liet zich voor eigen publiek niet verrassen door Chicago. Jayson Tatum maakte 21 punten voor de Celtics, die de bezoekende Bulls met 113-101 huiswaarts stuurden. Zach LaVine speelde zich met 30 punten in de kijker bij Chicago. Milwaukee, de autoritaire leider in het oosten, kwam niet in actie. De Bucks ontvangen dinsdagavond staartploeg NY Knicks.

Dé prestatie van de avond kwam op naam van Shai Gilgeous-Alexander. De 21-jarige Canadese guard tekende voor Oklahoma City in de uitmatch bij Minnesota voor een record. Hij werd de jongste NBA-speler ooit met 20 punten, 20 rebounds en 10 assists in een match en verbrak het leeftijdsrecord van Shaquille O'Neal. De Thunder won het duel met 104-117.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer