Sport.be

Andere sporten

Nadal: 'Hopelijk kan ik mijn niveau opkrikken tegen de Belgen'

09.01.2020 | Niels Dirkx

Belga

Belgiƫ wacht een lastige klus als het vrijdag in Sydney de kwartfinales van de ATP Cup wil overleven. Onze landgenoten treffen dan de topfavoriet, het Spanje van Rafael Nadal. En de nummer een van de wereld ziet het helemaal zitten. "We hebben nog geen match verloren, en starten met vertrouwen", klinkt het.

Spanje, dat in november nog de Davis Cup in eigen land veroverde, won zijn laatste groepswedstrijd op de ATC Cup met 3-0 van Japan in Perth. "Het is een erg positieve week geweest voor mij met drie overwinningen tegen sterke tegenstanders", zegt Rafael Nadal. "Vooral Nishioka is een speler die overloopt van het talent. Hij bracht me in moeilijkheden, maar ik heb goed stand gehouden. Het was een mooie start van het seizoen, maar in de kwartfinales wachten andere sterke tegenstanders", aldus de Spanjaard over de Belgen. "Ik hoop dat ik klaar ben om mijn niveau verder op te krikken."

De Spaanse ploeg kwam pas woensdagavond in Sydney toe en heeft niet veel tijd gehad om te acclimatiseren. "We lagen pas om 3 uur in bed en de spelers zijn donderdag pas na de middag opgestaan", zegt kapitein Francisco Roig. Hij vindt de omstandigheden waaraan zijn spelers in korte tijd moeten wennen geen evidentie. "Er is drie uur tijdsverschil tussen Perth en Sydney en dat is meer dan je zou denken. Het is hier ook vochtiger dan in Perth", besloot Roig.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer