Sport.be

Andere sporten

Nina Derwael gezicht van nieuw verkeersveilig initiatief (VIDEO)

08.01.2020 | Erik Duchateau

#AltijdAlert

Om weggebruikers bewust te maken van de gevaren van smartphonegebruik achter het stuur lanceren Vias institute en Baloise Insurance de campagne 'Wagen in, gsm uit'. Nina Derwael is het gezicht van de campagne.

Meer dan 1 op de 6 jonge automobilisten in ons land plaatst terwijl ze rijden berichten of foto's op sociale media. 1 op de 5 jongeren leest berichten tijdens het rijden en 13% neemt zelfs selfies achter het stuur. Dat blijkt uit een enquête van Vias institute. Maar ook andere leeftijdscategorieën en fietsers bezondigen zich aan onbezonnen smartphonegebruik, wat tot levensgevaarlijke situaties op de weg kan leiden.

Met de campagne 'Wagen in, gsm uit' en de hashtag #AltijdAlert willen Vias Institute en Baloise Insurance bewustzijn creëren rond deze problematiek.

"Ik draag graag mijn steentje bij aan dit verkeersveilige initiatief van Vias en Baloise", zegt Nina Derwael. "Ik heb anderhalf jaar mijn rijbewijs en ik probeer echt om een veilige chauffeur te zijn, maar ik merk dat heel veel van mijn leeftijdsgenoten het moeilijk hebben om zich niet te laten afleiden door hun gsm in het verkeer. Ik wil graag meedoen aan deze campagne om hen, maar ook alle anderen te laten inzien dat het echt gevaarlijk is om niet met je volledige focus achter het stuur te zitten", aldus de 19-jarige tweevoudige wereldkampioene turnen en tweevoudige Sportvrouw van het Jaar.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer