Sport.be

Andere sporten

België mag nog hopen op kwartfinales

07.01.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

België heeft Bulgarije met 2-1 verslagen op de ATP Cup tennis. In het beslissende dubbelspel tegen Bulgarije wonnen Sander Gillé (ATP 46 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP 38) dinsdag in Sydney met 3-6, 6-4 en 10/7 van Grigor Dimitrov (geen dubbelranking) en Alexandar Lazarov (ATP 471).

Groot-Brittannië gaat als winnaar van groep C door naar de kwartfinales. België moet de resultaten in de andere poules afwachten of het als één van de beste nummers twee kan doorstoten naar de Final 8.

Gillé en Vliegen moesten in de eerste set één opslagspel inleveren. Dat volstond voor Dimitrov en Lazarov om die met 3-6 te winnen. In de tweede set realiseerden de Bulgaren meteen een break, maar Gillé en Vliegen gingen nog twee keer door de opslag van Dimitrov en Lazarov: 6-4. In de supertiebreak trokken de Belgen met 10/7 aan het langste eind.

"Ik heb hier geen woorden voor", reageerde Vliegen, die na de zege in de armen van David Goffin sprong. "We krijgen niet vaak de gelegenheid in zo'n stadion aan te treden, op zo'n niveau. Het was niet eenvoudig, maar we konden rekenen op de steun van onze ploegmaats. Grigor Dimitrov stond tegenover ons, maar daar mochten we niet aan denken. We moesten heel geconcentreerd blijven. Het was spannend, maar dat hebben we al eerder meegemaakt en we hebben het fantastisch gedaan in de supertiebreak. Ik ben erg blij."

Eerder op de dag verloor Steve Darcis (ATP 200) met 6-0 en 6-3 van Dimitar Kuzmanov (ATP 417), waarna David Goffin (ATP 11) de bordjes in evenwicht hing door Grigor Dimitrov (ATP 20) met 4-6, 6-2 en 6-2 te verslaan.

De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase van de nieuwe landencompetitie. Groot-Brittannië, dat België (2-1) en Moldavië (3-0) versloeg en met 1-2 verloor van Bulgarije, is poulewinnaar. België, dat te sterk was voor Bulgarije (2-1) en Moldavië (3-0) en onderuit ging tegen Groot-Brittannië (1-2), is tweede en wacht nog de resultaten in de andere poules af of dit volstaat voor een stek in de volgende ronde.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer