Sport.be

Andere sporten

Persoon is WBA-wereldkampioene bij supervedergewichten

11.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Delfine Persoon heeft zich in Oostende tot de WBA-wereldkampioene gekroond bij de supervedergewichten. De West-Vlaamse versloeg in de Versluys Dome de Nigeriaanse Helen Joseph.

Met de steun van het thuispubliek heeft Delfine Persoon de Nigeriaanse Helen Joseph verslagen. De wedstrijd bleef in evenwicht en eindigde dan ook pas na de tiende ronde. Na rijp beraad besloten de drie juryleden om de overwinning toe te dienen aan Persoon. Door deze mooie winst komt de teller van Persoon op 44 overwinningen te staan terwijl ze er maar 2 heeft verloren. Echt blij was ze wel niet met haar tegenstandster. "Ik wil laten zien wat echt boksen is en met zo'n tegenstander gaat dat niet. Het leek soms meer op een straatgevecht dan op een bokskamp. Ik was niet helemaal in vorm en ben een beetje teleurgesteld in mezelf vandaag", reageerde Persoon, die in de tweede ronde al een zware kopstoot te verduren kreeg. "Ik dacht dat mijn neus gebroken was. Maar geen zorgen aan mijn mama en papa, dat geneest wel", lachte ze.

De frustratie zat Persoon duidelijk in de handschoenen na de omstreden nederlaag die ze leed tegen de Ierse Katie Taylor. Die wedstrijd vond plaats in juni in het zeer bekende Madison Square Garden in New York. Persoon was toen niet tevreden dat ze verloor op punten. Vanavond won ze dan wel op punten. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer