Sport.be

Andere sporten

Mestdagh: 'Tegen Oekraïne zijn we favoriet'

11.11.2019 | Marnick Claes

Belga

De Belgische basketvrouwen maken zich klaar voor de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2021. Oekraïne en Finland zijn de eerste tegenstanders. Trainer van de Belgian Cats, Philip Mestdagh, wil het vorige EK vergeten. "Het is heel belangrijk om ons te hergroeperen en onze eenheid terug te vinden", zegt Mestdag.

Donderdag spelen de Belgian Cats in eigen huis tegen Oekraïne. "Tegen Oekraïne zijn we favoriet, maar speerpunt Alina Iagupova zal bij hen een rol spelen. Het is onmogelijk haar tot tien punten te beperken, maar we mogen haar ook geen 35 punten laten maken. Finland is minder sterk, maar we mogen niet zeggen dat we er makkelijk gaan winnen. Het is heel belangrijk om ons te hergroeperen en onze eenheid terug te vinden. Daar ontbrak het aan in Servië op het EK", laat Philip Mestdagh weten. 

De meest ervaren van de Cats, Ann Wauters, had het de laatste maanden even moeilijk maar laat via Instagram weten dat ze er weer volledig voor wil gaan. "Beste basketbal, zoals in een relatie kunnen we zeggen dat we even 'on a break' waren", schreef Wauters. "Ik was boos op je, en je maakte me niet meer gelukkig. Maar ik heb geleerd van mijn fouten. "Let's dance one more time", zegt Wauters. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Dear basketball, ....

Een bericht gedeeld door Ann Wauters (@annwauters12) op

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer