Sport.be

Andere sporten

Léopold en Dragons laten zich meteen verrassen

15.09.2019 | Tom Van Aken

Belga

De eerste speeldag van de Belgische Hockey League heeft meteen voor wat verrassingen gezorgd. In groep A ging Orée met 2-3 winnen op het veld van landskampioen Léopold en werden de Dragons met 3-1 opzijgezet door Gantoise.

In groep B konden de Waterloo Ducks wel met een overwinning openen, een makkelijke 6-0 tegen Antwerp. De Antwerpse derby tussen Beerschot en Herakles eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Doelpunten van Tomi Domene (op strafcorner) en Alexandre de Paeuw zorgden na het eerste kwartier al voor een 0-2 voorsprong voor Orée. In het tweede kwart vocht Léopold zich nog terug via Arthur Verdussen en Tom Degroote, maar toch was het de uitploeg die met de zege ging lopen. Een opgezette actie van Charles Masson op het einde van de wedstrijd werd afgewerkt door Jeremy Duncan.

Naast de nederlaag van de Dragons in Gent, viel in groep A ook de zware 9-1 afstraffing van het pas gepromoveerde Namen tegen Braxgata op te merken.

In groep B waren de Waterloo Ducks de enige ploeg die de drie punten kon pakken. Zowel Leuven-Racing, als Beerschot-Herakles eindigden op 1-1.

Vrijdag ontvangt Beerschot Racing en trekken de Waterloo Ducks naar Herakles op een vervroegde speeldag in groep B, vanwege de eerste kwalificatieronde in de Euro Hockey League.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer