Sport.be

Andere sporten

Initiatief tegen borstkanker in Formule 1

12.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

SportPesa, de sponsor van het Racing Point F1-team levert een bijdrage aan het goede doel van het team. Racing Point begon in 2017 met haar strijd tegen borstkanker. Het streefbedrag van 250.000 pond tegen 2020, wordt dus dit weekend al gehaald.

SportPesa zal dit weekend tijdens de Britse GP 1.000 pond storten per positie die Lance Stroll en Sergio Perez winnen ten opzichte van hun kwalificatieplek. Het geld gaat naar het goede doel van het F1-team, Breast Cancer Care, dat al sinds 2017 de strijd aangaat tegen borstkanker. SportPesa steunt dat goede doel nu dus ook onder de noemer 'Grid That Gives'. De actie blijft voor de rest van het seizoen lopen.

Dankzij deze actie wordt ook het vooropgestelde bedrag van 250.000 pond gehaald. Racing Point zit momenteel op 212.000 pond en SportPesa heeft toegezegd middels dit plan minimaal 50.000 pond te zullen storten.Om extra publiciteit te geven zullen beide Racing Point-auto's dit weekend worden voorzien van de boodschap '#SpGridthatGives'.

"Wij zijn erg trots op het werk dat door ons samenwerkingsverband met Breast Cancer Care kan worden gedaan. Het is ook fantastisch om te zien dat SportPesa ons helpt in de strijd voor meer geld en bewustzijn. Dit kan echt het verschil maken voor mensen met borstkanker", zegt teambaas Otmar Szafnauer.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer