Sport.be

Andere sporten

15.000 fans voor gemengde dubbelwedstrijd op Wimbledon (VIDEO)

07.07.2019 | Ward Bollen

Belga

Andy Murray en Serena Williams vormen op Wimbledon een gelegenheidsduo in het gemengd dubbelspel. Zaterdagavond kwamen ze voor het eerst in actie.

Na de zege van Roger Federer tegen Lucas Pouille kregen de toeschouwers op Centre Court de mededeling dat de organisatie nog een extra wedstrijd zou toevoegen op de hoofdbaan en niet zomaar ééntje. De aankondiging van Andy Murray en Serena Williams werd op luid enthousiasme onthaald.

De Schot en de Amerikaanse haalden het op een vol Centre Court voor 15.000 fans met 6-4 en 6-1 van de Duitser Andreas Mies en de Chileense Alexa Guarachi, zeer ongebruikelijk voor de eerste ronde in het gemengd dubbel. In de zestiende finales spelen Murray en Williams tegen de Fransman Fabrice Martin en de Amerikaanse Raquel Atawo.

Andy Murray, 32, timmert in Wimbledon verder aan een comeback na een ingrijpende heupoperatie in februari. Eerder op de dag werd hij met de Fransman Pierre-Hugues Herbert uitgeschakeld in de tweede ronde van het mannen dubbel. De tweevoudige olympische kampioen speelt geen enkelspel op het Londense gras, waar hij de titel won in 2013 en 2016.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer