Sport.be

Andere sporten

Goffin: 'Het was geen gemakkelijke match'

19.06.2019 | Marnick Claes

Belga

David Goffin kon zich vandaag plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-tornooi in Halle, Duitsland. Hij verloor de eerste set, maar kon daarna terugvechten en de wedstrijd winnen. "Trots op de manier waarop ik heb teruggevochten", zegt Goffin.

David Goffin had drie sets nodig om de Moldaviër Radu Albot, met 4-6, 6-4 en 6-3, te verslaan. "Het was de eerste keer dat ik op central court speelde. Het geluid van de bal is er anders en er is ook schaduw, wat wel wat aanpassing vergt. Albot speelde ook erg goed vanaf het begin van de wedstrijd. Maar ik ben tevreden over de manier waarop ik de situatie na de eerste set heb kunnen omkeren. Mijn opslag was heel belangrijk om in de wedstrijd te blijven en heeft me in staat gesteld om de kansen die ik kreeg op het einde van de tweede set en het begin van de derde set aan te grijpen. Achteraf gezien is het een mooie overwinning", laat Goffin weten. 

Volgens Goffin is het advies van zijn coach, Thomas Johansson, noodzakelijk.  "Thomas helpt me veel op het gras. Hij toont me vooral dingen aan het net en op de opslag, hoe ik er effect aan moet geven en in welke zones ik de bal moet raken. Hij helpt me om zo efficiënt mogelijk te zijn op deze ondergrond. Ik heb vorige week twee mooie overwinningen behaald in Rosmalen. Hier zit ik nu in de kwartfinales en voel ik me beter en beter. Ik hou ervan om op het gras te spelen. Het is een korte periode, maar het is een aangename afwisseling na de wedstrijden op gravel", besluit Goffin.

In de volgende ronde zal de Belg moeten spelen tegen de Amerikaan Steve Johnson of het Duitser Alexander Zverev.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer