Sport.be

Andere sporten

Mestdagh maakt selectie EK basketbal bekend

17.06.2019 | Marnick Claes

Belga

Over tien dagen gaat het EK basketbal voor de vrouwen van start. De Belgian Cats hebben een goede voorbereiding achter de rug en gaan vol vertrouwen naar Servië en Litouwen, waar het EK zal plaatsvinden.

In de selectie van bondscoach Philippe Mestdagh zitten geen grote verrassingen. De Belgische speerpunten Emma Meesseman en Kim Mestdagh, beiden aan de slag in de WNBA bij Washington Mystics, zijn aanwezig. Julie Allemand, onlangs met Lyon kampioen geworden in Frankrijk zit er ook bij. Ook de ervaren krijgster Ann Wauters zit na een periode van knieperikelen bij de selectie.

Uit de laatste voorselectie van veertien speelsters vielen Hatty Nawezhi en Laure Resimont in extremis nog af. Serena-Lynn Geldof kreeg de voorkeur op Nawezhi. De speelster van Namen was er in 2017 bij toen er brons werd behaald op het EK in Praag, maar in de WK-selectie van vorig jaar moest ze haar plaats afstaan aan Nawezhi. 

De volledige selectie : Kim Mestdagh, 
Antonia Delaere, Marjorie Carpreaux, Emma Meesseman, Ann Wauters, Kyara Linskens, Hanne Mestdagh, Serena-Lynn Geldof, Heleen Nauwelaers, Julie Vanloo, Jana Raman en Julie Allemand. 
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer