Sport.be

Andere sporten

San Antonio dwingt beslissend duel af, Boston rouwt

26.04.2019 | Marnick Claes

Belga

San Antonio heeft de bordjes weer gelijk gehangen. Ze wonnen het zesde duel tegen Denver met 120-103. Zaterdag spelen de Spurs en de Nuggets voor een plaats in de halve finale. Uit Boston kwam er minder goed nieuws. Legende John Havlicek is overleden.

Bij Denver had Nikola Jovic een goede avond. Hij scoorde maar liefst 43 punten, maar het was niet genoeg om de overwinning binnen te halen. Uiteindelijk won San Antonio met 120-103. Zaterdag spelen de twee ploegen een beslissende wedstrijd. Ze strijden dan voor een plaats in de halve finale. In de volgende ronde wacht Portland. 

Uit Boston kwam somber nieuws. Basketlegende John Havlicek is op 79-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan met Tsjechische roots won acht titels met de Boston Celtics en is de topschutter aller tijden van de recordkampioen uit de NBA. "Het is met veel droefheid dat we het overlijden van Celticslegende en Hall of Fame-lid John Havlicek hebben vernomen. Hij is op 79-jarige leeftijd vredig heengegaan. John was een grote kampioen en we rouwen met zijn familie, vrienden en fans om dit verlies. We zijn dankbaar voor de vreugde en de inspiratie die hij ons heeft bezorgd", meldde de club.  Havlicek leed al enkele jaren aan Parkinson.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer